[Sesiune de informare] Măsuri de sprijin pentru întreprinderile sociale: subvenționarea locurilor de muncă.
[Sesiune de informare] Măsuri de sprijin pentru întreprinderile sociale: subvenționarea locurilor de muncă.
Antreprenoriatul social în Republica Moldova se află în faza inițială de dezvoltare, iar în ultimii zece ani au fost lansate aproximativ 48 de inițiative de antreprenoriat social, dintre care doar patru au obținut oficial statutul de întreprindere socială și inserție. Deși cadrul legal de reglementare al antreprenoriatului social în țara noastră este suficient de explicit, aplicarea practică a acestor dispoziții este dificilă.
Reieșind din situația actuală, una dintre prioritățile proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina” (EUnlocking) este facilitarea schimbului de informații și bune practici, acordarea de asistență calificată din partea experților, învățarea reciprocă a antreprenorilor sociali din Republica Moldova. În acest context, proiectul „EUnlocking” a lansat o serie de sesiuni de informare cu privire la aspectele practice ale aplicării prevederilor legislative în vigoare, sesiuni moderate de experți și practicieni în domeniu. Cea de a doua sesiune de informare are un subiect actual – măsuri de sprijin pentru întreprinderile sociale: subvenționarea locurilor de muncă, și va fi organizată online joi, 07 octombrie 2021, ora 14:00.
Dacă doriți să aflați cum să accesați subvenții de la stat pentru locurile de muncă din cadrul întreprinderii sociale, nu ratați acest eveniment. Înregistrați-vă acum https://forms.gle/grjGxbrJ2nLmYiTr9 !
Vă invităm să beneficiați de oportunitatea de a afla de la experți și practicieni cum să accesați programele guvernamentale de subvenționare a locurilor de muncă, disponibile în țara noastră: cerințele de bază pentru a beneficia de subvenții, pregătirea dosarului de aplicare pentru subvenții etc.
Proiectul „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina” contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări.
Menționăm că proiectul este implementat în perioada 2020 – 2022, de un consorțiu de organizații partenere: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania, Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), Eco-Răzeni (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ucraina).