Membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni instruiți în domeniul dezvoltării unui plan de afaceri
Membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni instruiți în domeniul dezvoltării unui plan de afaceri
Pentru a imuniza tinerii împotriva incertitudinii viitorului și a provocărilor de orice gen ale societății contemporane, Fondul pentru Tineri Ialoveni a făcut apel la educația antreprenorială, care, spre deosebire de alte forme de educaţie, se concentrează pe reacţia la oportunităţi, punerea în valoare a creativităţii şi a spiritului critic. Astfel, sediul centrului cultural şi de informare „America House” din Chișinău și sala de şedinţe a Fundației Est-Europene (FEE) au găzduit, în zilele de 16 şi respectiv 17 februarie curent, atelierul de instruire ,,Modalități de lucru cu beneficiarii Fondului de Susținere a Antreprenoriatului”, la care au participat peste 20 de membri activi ai Fondurilor pentru Tineri Ialoveni și Orhei.
Cursul a fost livrat de distinsa doamnă Angela Gladei, trainer al Companiei de consultanță Business Development Capital (BDC), care cu multă iscusință și vocație, şi-a oferit expertiza din domeniu pentru a ghida tinerii în identificarea ideii de afaceri și dezvoltarea unui plan de afaceri, monitorizarea lansării și implementării afacerii propriu-zise, dar și înțelegerea analizelor SWOT și PESTE – esențiale în evaluarea activității unei întreprinderi de succes. Folosind metodologia învăţării prin experinţă, tinerii s-au ales cu multiple instrumente utile pentru înțelegerea mediului de afaceri și a oportunităților pe care acesta le oferă, dar, totodată, și-au dezvoltat abilități prețioase, aplicabile cu ușurință în viața personală și profesională, precum: încrederea în sine, responsabilitatea, spritul de independenţă, orientarea spre obiective, simţul iniţiativei.
Alături de parteneri de încredere ca Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni”, FEE și BDC, care-și oferă cu generozitate suportul, misiunea Fondului pentru Tineri Ialoveni de a ajuta tinerii să fie mai buni, mai puternici și mai înțelepți devine mai ușoară.
Program administrat de Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării”. Opiniile exprimate aici aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene, Consiliului raional Ialoveni, Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.
Articol elaborat de: Veronica MELINTEANU Manageră program, AO Eco-Răzeni